پرونده| اجاره دادن حساب کاربری در صرافی‌های ارز دیجیتال و خطرات آن

پرونده| اجاره دادن حساب کاربری در صرافی‌های ارز دیجیتال و خطرات آن
تاریخ انتشار : ۲۹ شهريور ۱۴۰۰

راه‌های مختلفی برای پول‌شویی وجود دارد. اما یکی از اصلی‌ترین راه‌ها، اجاره دادن حساب کاربری در صرافی ارز دیجیتال است.

به گزارش گرداب، اگر در فضای مجازی فعالیت داشته باشید، با حجم عظیمی از آگهی‌های کسب درآمد در منزل مواجه می‌شوید. بسیاری از این آگهی‌ها در رابطه با سرمایه‌گذاری روی ارز‌های رمزنگاری شده هستند. لازم به ذکر است که کار با ارز‌های دیجیتال و سرمایه‌گذاری در آن‌ها یکی از مشاغل پرسود در سال‌های اخیر محسوب می‌شود. اما مشکلات و خطراتی بر سر راه سرمایه‌گذاران ناآگاه در این حوزه وجود دارد. در این مقاله قصد داریم به خطرات اجاره دادن حساب کاربری در صرافی‌های ارز دیجیتال بپردازیم.

اجاره دادن حساب کاربری در صرافی ارز دیجیتال؛ ماری خوش خط و خال!
یکی از روش‌های کسب درآمد در منزل بسیار ساده به نظر می‌رسداست. تنها کافی است که با استفاده از اطلاعات شخصی خود در یکی از صرافی‌های ارز دیجیتال یک حساب کاربری افتتاح کنید و اقدامات لازم برای ثبت‌نام و تأیید هویت را انجام دهید.

پس از آن اطلاعات حساب خود را در اختیار کارفرما یا اپراتوری که با شما در ارتباط است، قرار می‌دهید. این فرد در ظاهر از طریق حساب کاربری شما ارز‌های دیجیتال را مبادله می‌کند و بخشی از سود معاملات خود را به حساب شما واریز می‌کند.

تا این جا همه چیز خوب است و صاحبان حساب هر ماه سود زیادی (حتی بعضاً تا ده میلیون تومان) به دست می‌آورند. اما مشکل از جایی آغاز می‌شود که ارز‌های مبادله شده توسط حساب کاربری شخص قربانی غیرمجاز هستند. در واقع با استفاده از حساب کاربری شخص قربانی پول‌شویی صورت گرفته است. از آن جایی که نام قربانی روی حساب کاربری درج شده است، او به عنوان مجرم شناخته شده و مجازات می‌شود.

چرا ارز‌های دیجیتال برای پول‌شویی مناسب هستند؟

راه‌های مختلفی برای پول‌شویی وجود دارد. اما یکی از اصلی‌ترین راه‌ها، اجاره دادن حساب کاربری در صرافی ارز دیجیتال است. دو دلیل مهم برای این موضوع وجود دارد:

• دلیل اول آن است که به ظاهر همه چیز مرتب و معتبر است و معمولاً صرافی متوجه وقوع جرم نمی‌شود. در ظاهر یک حساب کاربری ساده وجود دارد که معاملات مربوط به ارز‌های دیجیتال را انجام می‌دهد!

• دلیل دوم آن است که استفاده از ارز‌های رمزنگاری شده، ساده‌ترین راه برای پول‌شویی محسوب می‌شود.

ارز‌های رمزپایه منبع خاصی ندارند و حتی به بخش اقتصادی دولت‌ها نیز مربوط نمی‌شوند؛ بنابراین نظارت و محاسبات دقیقی در مورد آن‌ها انجام نمی‌شود. چه فرصتی بهتر از این راه برای پول‌شویی وجود دارد؟!
حتی پس از آن که مقامات قضایی مربوطه متوجه وقوع جرم شدند، ردیابی مبدأ و مقصد و پی بردن به هدف معامله ارز دیجیتال برای آن‌ها کار چندان ساده‌ای نیست. این یکی از نقاط ضعف پول‌های اینترنتی به شمار می‌رود که راه را برای کلاهبرداران بسیار هموار کرده است.

پرونده| اجاره دادن حساب کاربری در صرافی‌های ارز دیجیتال و خطرات آن

مجرمین چگونه از طریق اجاره دادن حساب کاربری توسط کاربران سوءاستفاده می‌کنند؟

اکنون می‌دانیم که مجرمین با پرداخت مبلغی ناچیز (در مقایسه با سودی که به دست می‌آورند)، می‌توانند به راحتی معاملات خود را انجام دهند. این جرایم ممکن است به شکل‌های گوناگونی صورت گیرد. به همین دلیل در بسیاری از موارد فرد قربانی که حساب کاربری خود در صرافی ارز دیجیتال را اجاره داده، نمی‌داند به چه دلیل مجرم شناخته شده است! در ادامه مراحل کار مجرمین را به تفصیل توضیح داده‌ایم.

جایگزین کردن

در همین مرحله ابتدایی، سوءاستفاده از اجاره حساب کاربری آغاز می‌شود. همان طور که می‌دانید انواع ارز‌های دیجیتال از جمله بیت‌کوین، اتریوم و ... را می‌توان از طریق شکل‌های مختلف پول مانند ارز‌های فیات (پول بدون پشتوانه) و یا سایر رمزارز‌ها خریداری کرد. صرافی‌هایی که واسطه معاملات ارز‌های دیجیتال هستند، مقررات مختلفی را برای نظارت بر معاملات انجام شده وضع می‌کنند؛ بنابراین بدیهی است که سارقان نمی‌توانند به راحتی پول‌های خود را به ارز دیجیتال تبدیل کنند.

مجرمین برای عبور از مرحله احراز هویت و فرار از ردیابی مالی، از روش اجاره کردن حساب کاربری استفاده می‌کنند که در نهایت نیز نام دارنده حساب در معاملات درج می‌شود.

پنهان کردن

در این مرحله مجرمین به بهانه حفظ اطلاعات شخصی فرد، از سرویس‌های ناشناس برای پنهان کردن پول‌های کثیف استفاده می‌کنند. در واقع آن‌ها با استفاده از این سرویس‌ها منبع وجوه را مخفی و همچنین از این طریق ارتباطات بین معاملات ارز‌های دیجیتال را نیز از دسترس خارج می‌کنند.

بعد از خرید ارز‌های دیجیتال، امکان انتقال آن‌ها به کیف پول مجرم وجود دارد. پیگیری این که ارز دیجیتال بعد از خرید به کدام حساب یا کیف پول منتقل شده است، دشوار است. به همین علت مقامات قضایی به محض ارائه اولین شکایت و ردیابی مجرم به نام شخصی که اقدام به اجاره دادن حساب کاربری خود کرده است، می‌رسند.

ادغام

در بسیاری از کشور‌ها مجرمین پس از عبور از مرحله دوم رهایی پیدا می‌کنند و غیرقابل‌دسترس می‌شوند. اما در برخی از کشور‌هایی که قوانین محکمی برای مقابله با جرایم اقتصادی سایبری وجود دارد، کار آن‌ها سخت‌تر است. آن‌ها پول‌های کثیفی که به ارز دیجیتال تبدیل شده‌اند را با پول‌های تمیزی که از راه‌های قانونی به دست آمده‌اند، ادغام می‌کنند که این موضوع مقامات قضایی را گمراه می‌کند.

شراکت در فیشینگ تنها از طریق اجاره دادن حساب کاربری

فیشینگ به معنای تخلیه حساب بانکی دیگران از طریق فضای سایبری است. یکی از متداول‌ترین روش‌های این جرم در کشور ما، گرفتن اطلاعات حساب بانکی افراد از طریق درگاه‌های پرداخت ناامن و نامعتبر است. مقامات قضایی و بانکی اقدامات متفاوتی در راستای پیشگیری از وقوع این نوع جرایم انجام داده‌اند؛ مانند استفاده از رمز پویا یا آگاهی دادن به مردم در مورد تمام ویژگی‌های درگاه‌های پرداخت معتبر. اما همچنان احتمال فیشینگ وجود دارد.

کلاهبرداران بعد از دریافت پول از طریق فیشینگ نمی‌توانند آن را از راه‌های انتقال بانکی به حساب خود واریز کنند، چرا که در این صورت قابل ردیابی خواهند بود. آن‌ها نیاز دارند که پول‌ها را به ارز‌های رمزنگاری شده تبدیل کرده و برای این کار نیز حساب‌های کاربری افراد مختلف را اجاره می‌کنند. در نهایت وقتی مال باخته‌ها شکایت می‌کنند، پلیس به قربانی بی‌اطلاعی می‌رسد که تصور می‌کند در حال کسب درآمد در منزل است!

پرونده| اجاره دادن حساب کاربری در صرافی‌های ارز دیجیتال و خطرات آن

چگونه فریب کلاهبرداران را نخوریم؟

در وهله اول به یاد داشته باشید که در هیچ نقطه از جهان خبری از یک شب ثروتمند شدن نیست. هر جایی صحبت از پول زیاد بدون کوچک‌ترین زحمت یا سرمایه است، حتماً باید به طور دقیق مورد بررسی قرار گیرد! مشتریان باید سناریو‌های مختلف کلاهبرداران را بشناسند. برخی از این سناریو‌ها به شرح زیر است:

• برخی از سودجویان بیان می‌کنند که ظرفیت معامله با حساب کاربری خودشان تکمیل شده است. اما برای کسب سود بالاتر می‌خواهند بیشتر کار کنند. به همین دلیل به دنبال اجاره کردن حساب‌های کاربری افراد هستند.

• برخی از افراد بهانه‌هایی می‌آورند که خودشان نمی‌توانند در صرافی‌های ارز دیجیتال حساب کاربری داشته باشند. اما معامله‌گر حرفه‌ای هستند و می‌توانند به شما سود خوبی برسانند.

• برخی دیگر بیان می‌کنند که یک تیم فعال در حوزه ارز‌های دیجیتال هستند و می‌خواهند با شما همکاری کنند.

همه مجرم نیستند!

فراموش نکنید که ارز‌های دیجیتال و سرمایه‌گذاری در آن‌ها می‌تواند سود خوبی برای شما داشته باشند و به عنوان یک شغل قانونی شناخته می‌شوند. در این مشاغل قانونی، شما خودتان مستقیماً از طریق حساب کاربری اقدام به سرمایه‌گذاری می‌کنید و نیازی نیست که اطلاعات شخصی حساب خود را در اختیار دیگران قرار دهید. به طور کلی هر زمان که حساب ارز دیجیتال خود را در صرافی افتتاح کردید، به یاد داشته باشید که نیازی نیست جز خودتان شخص دیگری با آن کار کند. ممکن است پیشنهاد‌هایی با سود بالا بابت اجاره دادن حساب کاربری خود از کلاهبرداران دریافت کنید، اما در اکثر مواقع این بار کجی است که هیچ‌گاه به منزل نمی‌رسد!

جمع‌بندی

ارز‌های دیجیتال علی‌رغم فواید بسیاری که دارند، دارای خطراتی نیز هستند. هم می‌توان از آن‌ها استفاده‌های مفید کرد و هم می‌توان از طریق آن‌ها مرتکب جرم شد. یکی از بهترین راه‌ها برای پیشگیری از وقوع جرم، اطلاع‌رسانی و آموزش به مردم جامعه در مورد این نوع ارزهاست. به عنوان مثال اکنون شما می‌دانید که اجاره دادن حساب کاربری در صرافی ارز دیجیتال ممکن است باعث شود به عنوان یک مجرم اساسی شناخته شوید! بنابراین می‌توان مطمئن شد که شما دیگر این کار را انجام نمی‌دهید.

به طور کلی هنگامی که در موقعیتی قرار گرفتید که اطلاعاتی از آن نداشتید، حتماً در اسرع وقت با یک فرد مورد اعتماد و متخصص در آن حوزه مشورت کنید. در این صورت می‌توانید اطمینان داشته باشید که خطری شما را تهدید نمی‌کند.

 

____________________________

منابع: 

https://www.acfcs.org/wp-content/uploads/۲۰۲۰/۰۲/Crypto-money-laundering-mixer-and-tumbler-Feb. -۲۰۲۰.jpg
https://medium.com/coinmonks/the-use-of-cryptocurrency-for-money-laundering-e۹۴۱۳۱۷۴۸cc۷
https://www.elliptic.co/blog/bitcoin-money-laundering
https://www.elliptic.co/blog/bitcoin-money-laundering
https://www.daviescoin.io/blog/the-role-of-cryptocurrency-in-money-laundering
https://www.itrportal.com/assets/files/images/۱۳_۰۲_۲۰/bigstock-Male-Hacker-In-A-Robber-Mask-U-۳۰۶۷۴۸۹۸۷.jpg
https://www.elliptic.co/blog/bitcoin-money-laundering
https://www.daviescoin.io/blog/the-role-of-cryptocurrency-in-money-laundering
https://www.daviescoin.io/blog/the-role-of-cryptocurrency-in-money-laundering